GUSTAVE KLIMTi NASIL BİLİRDİNİZ?

Gustave Klimt'in "Hayat Ağacı" tablosunu peçetede görünce aklım çıktı. Zaten tarzını resimlerini çok severim; bu peçeteleri ( hem de paket halinde !) bulunca, atladım üzerlerine. Bir kutu çıktı ortaya; bir de cam tabaklarla salona süs eşyaları yapıverdim.

Gustave Klimt, 1862'de Viyana'da doğmuş.  Başlangıçta klasik bir ressam. 1890'larda bildiğimiz tarzını oluşturuyor. İsmini duyuruyor. Viyana Üniversitesinin Büyük Salon diye adlandırılan kısmının tavanına üç resim yapması istenmiş. Felsefe, tıp ve hukuk bilimlerini sembolize eden üç resim  yapmış. Ama sembolik tarzı, o zamana göre o kadar radikalmiş ki, "yav, pornografik resimler yapmış bu adam" diye tefe koymuşlar; resimleri de tavana falan monte etmemişler. O da, "Siz bilirsiniz kardeşim, benim devlet işine ihtiyacım yok; zaten ayağımda sandalet, üstümde uzun bir elbise ile saatlerce çalışıyorum evimde, altıma çamaşır bile giymem; ne uğraşacağım sizinle " deyivermiş. Rahmetli,  skandallarla anılmasa da, 14 çocuğun babası olduğu rivayeti de varmış. "Ben kendi portremi yapmam, ne lüzumu var; yaptığım resimlere bakarsanız, benim nasıl biri olduğumu anlarsınız " dermiş.  1918'de savaş şartlarında, grip salgınına yakalanmış; ölmüş. Resimleri, bu yüzyılda, 100 milyon dolarlara kadar alıcı bulmuş. Bu bilgileri Klimt Müzesi'nin sitesinden buldum da aktardım.

Ben de evime, hiç olmazsa Klimt resimleri olan peçetelerle "sanatsal dokunuşlar" kondurayım istedim:)
Bu ahşap kutunun içine Jenga takımı yerleştirildi.

 
Bu ayakkabı kutusunun içine de yeşiller (!), ay pardon, ödenecek faturalar yerleştirilmişti daha önce. Muhteşem "Öpücük" Tablosu..
 
Bunlar da, peçeteleri kese parçalaya, "Hayat Ağacı"nın dallarını kendime göre dizayn edip, varakla fonunu yaptığım tabaklarım.
 

2 yorum:

  1. Harika kombinler, peceteye gozunuz gibi bakin, gercekten zor bulunan modeller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat Ağacı motifli peçetemden bir paket var. İsteyenle paylaşmaya hazırım :)

      Sil