MUKAVVA KUTUDAN DİKİŞ SEPETİ

Maymun iştahlı olduğum için, elime aldığım bir işi bitirene kadar sıkılıyorum, sabredemiyorum. Bir tek işe başla, bitir, sonra diğerine geç, değil mi? Olmaz. Kaneviçe işlerken aklıma şu babaanne kareleri nasıl yapılıyor, diye takılıyor. Babaanne kareleri internetten incelenirken, kurdele nakışları göze çarpıyor. Bu nasıl yapılır diye, kurdelelere takılınıyor. Bir heves hepsi ele alınıyor. Bir yandan kaneviçe işleyeyim, bir yandan kurdele nakışı yapayım, bir yandan tığ örgümü yetiştireyim derken, sağa sola torbalarla renkli iplikler, tığlar, kurdeleler, iğnedenlik, makas dağılıveriyor. Hepsi ayrı kutuda, ayrı torbada ama, tek tek.. İyisi mi hepsini büyükçe bir kutuya koyup, bir arada tutayım. İşte yeni bir iş daha. Bıraktım bir kenara onları, bu sefer de dikiş sepetimi yapmaya koyuldum.

Fotokopiciden, a4 kağıtları koydukları büyük bir kutuyu aldım. Bunları atıyorlarmış. Ne yazık ! Halbuki öyle sağlam ve kullanışlı kutular ki onlar... Her fırsatta eve bir iki tane atıyorum; kaplıyorum, boyuyorum. O anda neye ihtiyacım varsa, derdime çare oluyorlar.

 Lafı uzatmayayım, nasıl yaptığıma geçeyim artık. Mukavva kutu, elyaf, artık kumaşlarım ve soğuk silikon esas oyuncular. Bir iki yerde de kumaş yapıştırıcısı kullandım, silikona güvenemedim çünkü, kumaşın yüzüne çıkar, bulaşır diye. Kaba kaplamaları silikonla, nazik yerleri kumaş yapıştırıcısıyla yapıştırdım sonuç olarak.

 Kutunun kapağı ve gövdesi normalde birbirinden ayrı. Ben onları birleştirdim; kapağı gövdeye yapıştırdım ve kapağın rahat açılıp kapanması için, iki yandaki mukavvayı kesip çıkarttım.

 Kapağın üstüne, üç dört kat elyafı, bombe oluşturacak şekilde yerleştirdim. Elyafın üzerine kumaşımı geçirdim, kapağı kumaşla kapladım.

 İçini de kumaşla kapladım.

 İç astarı ve kapağı kaplanmış durumda , kaba hali böyle:

Kutunun dışını da güllü çiçekli kumaşımla kaplayıp, dış manzarayı da çözdüm, görüldüğü şekilde. Kapakta, kumaşın üstüste bindiği yapıştırılan yerlerde silikonun lekeleri var. Çok da takılmadım açıkçası; çünkü daha buraya koyacağım bir çevre var.

Dantel çevreyi geçirdim ve onu kumaş yapıştırıcısı ile yapıştırdım. Zilli şahidimdir !

 Eşyalarımı içine koydum.

Kapağını da kapattım.
 İş bu kaa !! 





2 yorum:

  1. sitenize yeni yolum düştü, dolaşıp duruyorum deminden beri, şahane fikirler, çok güzel uygulamalar var. denemek üzere notlar aldım epey:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim; çok teşekkürler.

    YanıtlaSil