KİTAPLIĞIM BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hazır, çalışma odama bir çeki düzen verme işine girişmişken, ne zamandır gözüme takılıp duran emektar kitaplığıma da el atmaya karar verdim. İlk montajını hamileyken yapmıştım. Yani aşağı yukarı 20 yıllık. Salonda bir o duvara, bir öbür duvara taşınıp duruyordu. En sonunda çalışma odama taşınmıştı. Taşınmak dediysem, maalesef kendi kendine gitmiyor bu meret; o yüzden o iş öyle kolay değil. Ben taşıdım yani. Ağır mı ağır; rafları sökülüp takılabiliyor ama, söküp takma, tamirat vb işlerine bakan tek yetkili ve sorumlu olarak, her defasında o rafları sök; taşı; yeniden tak; ne çektiğimi ben biliyorum.
 
Madem ki odama yeni beyaz dolaplar aldım, eh bu kitaplık da artık siyah olarak kalamazdı. Hemen tebeşir tahtası boyamı hazırlayıp işe koyuldum. Bu tebeşir tahtası boyası işini , Turuncu Oda'dan öğrendim. Orada verilen boya hazırlama ve uygulama talimatlarına uydum. Dolayısıyla yeniden malzeme listesi, karışım oranları vs. vermiyorum. Tarifin alası zaten Sibel Hanım tarafından verilmiş durumda. Daha önce ufak çapta denemelerim olmuştu. Yatak odamdaki gömme dolabın kapaklarını da bir kaç ay önce bu yöntemle beyaza çevirmiştim. Şimdi de sıra bunda:
 
Zilli'nin rafları kontrolünden sonra, boyamaya başladım.
 
Sakin... Panik yok..

 
İkinci kat. Biraz panikliyorum artık; çünkü siyah kaplama inat ediyor.

 
Sonuç olarak, üç kat tebeşir tahtası boyası yaptıktan sonra, sıkı bir zımparayla okşadım raflarımı.  Son katı da artık derz dolgusu karıştırmadan attım.
İşte yeni kitaplığım:)
Rafları yeniden yerlerine takarken öyle çok uğraştım ki, boyama işinden daha fazla yoruldum. Çok söylendim , çok kavga ettim her biriyle. Ama, ne yalan söyleyeyim, karşıma çıkan manzara hoşuma gitti. Yeni dolapların yanına yakıştı haspam :)

4 yorum:

  1. Çok hoş olmuş kitaplık. Güle güle kullanın.
    Zilli'ye de bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel ! yaptığım bir şeyin insanların işine yaramasına bayılıyorum :)) çok çok teşekkürler güzel sözlerin ve ortaya çıkardığın iş için...ellerine sağlık,güle güle kullan...bide hemen söyliyim; bir kere boyaya başladıysan artık kolay kolay duramazsın :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. Boya işi fena sarıyor adamı, farkındayım. Çok zevkli ama çok yorucu- her defasında, ay yapmam bir daha, diyorum ama; o arada bir mobilyayı çoktaaan gözüme kestirmiş oluyorum :)

      Sil